Overige video's

Cubaans varkensvlees met citrusmarinade
Cubaans varkensvlees met citrusmarinade
(0)

Cubaans varkensvlees met citrusmarinade

Varkensvlees op z’n Cubaans, dit recept moet je proeven! De marinade maakt het vlees heerlijk mals.
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 340 kcal
Koolhydraten 3 g
Eiwit 24 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
7 g
Vezels 1 g
Zout 0,2 g

Bereiden

  1. Maal de olijfolie met het sinaasappelsap, limoenrasp, -sap, 3 eetlepels koriander, 3 eetlepels munt, de knoflook, oregano en komijn in een keukenmachine fijn tot een marinade. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Houd 3 eetlepels van de marinade apart. Marineer de schouderkarbonades minimaal 4 uur afgedekt in de koelkast in de rest van de marinade.
  3. Neem het vlees 30 minuten van tevoren uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 180ºC. Leg de schouderkarbonades op het ovenrooster en schuif een bakplaat eronder. Verlaag de oventemperatuur naar 110ºC en rooster het vlees circa 1,5 uur. Zet eventueel de laatste 5 minuten de grill aan om het vlees meer kleur te geven.
  4. Leg de karbonades op een schaal en besprenkel met de achtergehouden marinade. Bestrooi met de overige koriander, munt en de rode ui. Lekker met rijst.
Voedingswaarde p.p.
Energie 340 kcal
Koolhydraten 3 g
Eiwit 24 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
7 g
Vezels 1 g
Zout 0,2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.