Overige video's

Crunchy kip met apple sauce

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 520 kcal
Koolhydraten 45 g
Eiwit 41 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
3 g
Vezels 3 g
Zout 0,3 g

Bereiden

  1. Kook de ingrediënten voor de saus met 100 ml water 10-12 minuten op middelhoge stand tot de appels zacht zijn. Prak en roer door met een vork en houd apart.
  2. Bestrooi de kiprepen met zout en peper. Klop de eiwitten los in een diep bord. Meng de bloem, maizena, sesamzaad en vijfkruidenpoeder in een ander diep bord.
  3. Verhit een laag olie in een wok of hapjespan. Wentel de kiprepen eerst door het eiwit en daarna door het bloemmengsel. Bak de kipstrips in circa 10 minuten goudbruin en gaar. Serveer de apple sauce en eventueel lemon curd erbij.

Bereidingstip

Vervang het vijfkruidenpoeder in dit recept eventueel door een snufje kaneel met een beetje kruidnagelpoeder, peper en steranijs.

Lekker met een salade.

Wijnadvies

In het knapperige van de kip in dit recept klinkt een kraakverse Riesling van J. Meyer door.

Voedingswaarde p.p.
Energie 520 kcal
Koolhydraten 45 g
Eiwit 41 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
3 g
Vezels 3 g
Zout 0,3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.