Overige video's

Crunchy ijstaart met karamel en zeezout
Crunchy ijstaart met karamel en zeezout
(5)

Crunchy ijstaart met karamel en zeezout

Op zoek naar een recept voor ijstaart? Stop met zoeken: dit is wat je wil maken! Met deze crunchy ijstaart met karamel en zeezout steel je de show. Deze taart valt bij iedereen in de smaak.
Categorie desserts
Personen 8 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 660 kcal
Koolhydraten 88 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
18 g
Vezels 3 g
Zout 2 g

Voorbereiden

Neem beide ijssoorten uit de diepvries en laat ze iets zachter worden. Klem een stuk bakpapier tussen de bodem en de ring van de springvorm zodat deze niet kan lekken. Hak de pretzels niet helemaal fijn in een keukenmachine. Smelt de boter en meng de helft van de verkruimelde pretzels erdoor. Verdeel dit mengsel met de achterkant van een vochtige lepel over de bodem van de springvorm. Strijk het chocolade-ijs erover. Verdeel de rest van de pretzels erover en besprenkel met de chocoladesaus.Verdeel daarover het vanille-ijs. Zet de ijstaart afgedekt 3-4 uur in de diepvries.

Bereiden

  1. Voeg de melk toe aan de fudge en smelt in een pannetje op een lage stand. Roer tot een saus en voeg het zeezout toe.
  2. Neem de ijstaart uit de diepvries. Steek met een mes langs de zijkanten los uit de vorm en zet de taart op een schaal. Besprenkel met de karamelsaus en garneer de ijstaart eventueel met paaseitjes.

Bereidingstip

Vervang de pretzels in dit recept door verkruimelde kokosmakronen.

Je kunt deze ijstaart al 2-3 dagen van tevoren maken en invriezen.

Voedingswaarde p.p.
Energie 660 kcal
Koolhydraten 88 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
18 g
Vezels 3 g
Zout 2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.