Overige video's

Cruesli-taartje met chocolademousse en amandel

4 eenvoudig ontbijt, brunch, desserts
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 410 kcal
Koolhydraten 44 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
5 g
Vezels 4 g
Zout 0 g
Hoofdingrediënten Honing (626)

Voorbereiden

Stamp de cruesli iets fijner. Hak de helft van de amandelen grof. Meng de cruesli met de gehakte amandelen, kaneel, honing en olie. Zet de ingevette kookringen op bordjes. Verdeel het crueslimengsel over de ringen en druk met de achterkant van een vochtige lepel plat tot bodempjes. Zet 1 uur in de koelkast om op te stijven (dit kan ook een dag van tevoren).

Bereiden

  1. Rooster de rest van de amandelen in een droge, hete koekenpan lichtbruin. Snijd de randen van de crueslibodems met een scherp mes los en verwijder voorzichtig de kookringen.
  2. Schep steeds een quenelle van de chocolademousse erop en bestrooi met de geroosterde amandelen.

Bereidingstip

Zo maak je een quenelle, (klik hier voor het recept).

Vervang in dit recept de cruesli door muesli met noten en rozijnen.

Bestrijk de bodempjes met bosvruchtenjam of cranberrycompote en neem volle kwark in plaats van chocolademousse.

Voedingswaarde p.p.
Energie 410 kcal
Koolhydraten 44 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
5 g
Vezels 4 g
Zout 0 g
Hoofdingrediënten Honing (626)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.