Overige video's

Croutons met tonijnspread en radijs

12 eenvoudig brunch, hapje
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 90 kcal
Koolhydraten 6 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
4 g
2 g
Vezels 1 g
Zout 0,4 g
Hoofdingrediënten Ricotta (118) Radijsjes (74)

Bereiden

  1. Snijd de sneetjes brood in 12 lange repen. Bestrijk ze met olijfolie en rooster aan beide kanten in een hete grillpan of onder de ovengrill.
  2. Meng de tonijn met de sjalot en kappertjes. Rasp 1 theelepel van de citroenschil en pers de vrucht uit. Meng de citroenrasp en de helft van het citroensap met het tonijnmengsel en de ricotta tot een spread.
  3. Verdeel de spread over de broodcroutons. Garneer met de plakjes radijs en dille.

Bereidingstip

Vervang de ricotta in dit recept door roomkaas of zachte geitenkaas.

Voeg 4 ansjovisfilets toe aan de tonijnspread.

Wijnadvies

Tonijn doet het altijd goed met pinot grigio. De ricotta, citroen en olijfolie wijzen de weg naar Italië: Italia Pinot Grigio.

Voedingswaarde p.p.
Energie 90 kcal
Koolhydraten 6 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
4 g
2 g
Vezels 1 g
Zout 0,4 g
Hoofdingrediënten Ricotta (118) Radijsjes (74)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.