
Crostoli
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 640 kcal |
Koolhydraten | 76 g |
Eiwit | 15 g |
Vet Waarvan verzadigd |
30 g 10 g |
Vezels | 4 g |
Zout | 0,1 g |
Bereiden
- Kneed 350 gram bloem met de eieren en het sinaasappelsap tot een kruimelig deeg.
- Voeg de citroenrasp, boter, suiker en vanillesuiker toe.
- Kneed verder tot een glad deeg.
- Dek het deeg af met folie en laat afgedekt circa 30 minuten rusten in de koelkast.
- Bestrooi het werkvlak met bloem en rol het pastadeeg zo dun mogelijk uit.
- Snijd of steek kleine driehoeken, cirkels, repen of andere vormpjes uit het deeg.
- Verhit de frituurolie tot 180°C.
- Frituur de deegvormpjes licht goudbruin en laat daarna uitlekken op keukenpapier.
- Laat afkoelen tot lauwwarm en bestrooi de crostoli met poedersuiker.
Bereidingstip
Serveer de crostoli als koekje bij de koffie of met een Italiaanse likeur.
Ook lekker als dessert met opgeklopte en gezoete ricotta en vers fruit erbij.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 640 kcal |
Koolhydraten | 76 g |
Eiwit | 15 g |
Vet Waarvan verzadigd |
30 g 10 g |
Vezels | 4 g |
Zout | 0,1 g |