Overige video's

Crostoli

4 gemiddeld nagerecht, tussendoortje
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 640 kcal
Koolhydraten 76 g
Eiwit 15 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
10 g
Vezels 4 g
Zout 0,1 g

Bereiden

  1. Kneed 350 gram bloem met de eieren en het sinaasappelsap tot een kruimelig deeg.
  2. Voeg de citroenrasp, boter, suiker en vanillesuiker toe.
  3. Kneed verder tot een glad deeg.
  4. Dek het deeg af met folie en laat afgedekt circa 30 minuten rusten in de koelkast.
  5. Bestrooi het werkvlak met bloem en rol het pastadeeg zo dun mogelijk uit.
  6. Snijd of steek kleine driehoeken, cirkels, repen of andere vormpjes uit het deeg.
  7. Verhit de frituurolie tot 180°C.
  8. Frituur de deegvormpjes licht goudbruin en laat daarna uitlekken op keukenpapier.
  9. Laat afkoelen tot lauwwarm en bestrooi de crostoli met poedersuiker.

Bereidingstip

Serveer de crostoli als koekje bij de koffie of met een Italiaanse likeur.

Ook lekker als dessert met opgeklopte en gezoete ricotta en vers fruit erbij.

Voedingswaarde p.p.
Energie 640 kcal
Koolhydraten 76 g
Eiwit 15 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
10 g
Vezels 4 g
Zout 0,1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.