Overige video's

Crostini met tuinbonenhummus

Op zoek naar een recept om zelf hummus te maken? Ga dan eens voor deze variant met tuinbonen. De tuinbonenhummus is lekker om te serveren op een crostini. Klaar? Borrelen maar!
Voedingswaarde p.p.
Energie 400 kcal
Koolhydraten 38 g
Eiwit 19 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
6 g
Vezels 6 g
Zout 1,4 g
Print

Bereiden

  1. Kook de tuinbonen in 5-6 minuten beetgaar. Giet ze af, spoel er koud water over en druk de boontjes uit hun schilletjes (dubbel doppen). Verwarm de ovengrill.
  2. Hak de helft van de munt fijn. Pureer de tuinbonen met de olijfolie, citroenrasp en -sap, de fijngehakte munt, zout en peper.
  3. Sprenkel wat olijfolie over een kant van de plakken stokbrood en rooster ze op een bakplaat onder de ovengrill goudbruin. Wrijf ze op de geroosterde kant in met de knoflook en bestrooi met een beetje zout.
  4. Bestrijk het brood met de tuinbonenhummus en verdeel de kaas en de rest van de munt erover.

Bereidingstip

Vervang verse tuinbonen in dit recept door 400 gram diepvriestuinbonen.

Bestrooi de crostini met flinters harde geitenkaas of pecorino.

Voedingswaarde p.p.
Energie 400 kcal
Koolhydraten 38 g
Eiwit 19 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
6 g
Vezels 6 g
Zout 1,4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.