Overige video's

Crostini met doperwtenpesto, muntolie en krokante prei

Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 425 kcal
Koolhydraten 27 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
7 g
Vezels 4 g
Zout 1,1 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Snijd de prei in de lengte in dunne repen. Giet de olie in een koude koekenpan en voeg de prei toe.
  2. Verwarm op een lage tot middelhoge stand en bak tot de repen prei opgekruld en lichtbruin zijn. Ze bakken nog door zodra ze uit de olie zijn gehaald, dus bak ze niet goudbruin.
  3. Neem de prei uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Pureer de ingrediënten voor de pesto.
  4. Voeg 3 eetlepels van de olie uit de pan toe aan de pesto en pureer tot de olie is opgenomen. Rooster het stokbrood goudbruin in een broodrooster of oven.
  5. Meng de rest van de olie uit de pan met de munt. Bestrijk de plakken stokbrood met de pesto en maak met de bolle kant van een theelepeltje een kleine afdruk in de pesto.
  6. Giet een beetje van de muntolie erin. Garneer met de gebakken prei en serveer direct.

Bereidingstip

Maak deze pesto ook eens met tuinbonen.

Voedingswaarde p.p.
Energie 425 kcal
Koolhydraten 27 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
7 g
Vezels 4 g
Zout 1,1 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.