Overige video's

Croissants met zelfgemaakte vanille-abrikozenjam

4 gemiddeld ontbijt
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 195 kcal
Koolhydraten 21 g
Eiwit 4 g
Vet
Waarvan verzadigd
8 g
4 g

Bereiden

  1. Meng de abrikozen met de geleisuiker en het vanillestokje en laat minimaal 2 uur afgedekt staan.
  2. Schep het abrikozenmengsel in een pan en doe het citroensap erbij.
  3. Verwarm voorzichtig en roer tot de suiker is opgelost. Breng vervolgens het geheel aan de kook en laat circa 5 minuten doorkoken tot de jam begint te binden.
  4. Haal de pan van het vuur en laat 10 minuten rusten.
  5. Schep de jam in de jampotjes, sluit deze goed af en zet ze 5 minuten op de kop.
  6. Verwarm de croissants en serveer ze met de jam.
Voedingswaarde p.p.
Energie 195 kcal
Koolhydraten 21 g
Eiwit 4 g
Vet
Waarvan verzadigd
8 g
4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.