Overige video's

Croissantjes met rozijnen en kaneel

4 gemiddeld ontbijt, lunch
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 265 kcal
Koolhydraten 31 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
13 g
7 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Open het blikje en rol het deeg uit op een snijplank.
  2. Verdeel de rozijnen, kaneel en suiker erover en snijd de stukken deeg dan los.
  3. Rol het deeg losjes op en leg de croissantjes op de met bak papier beklede bakplaat.
  4. Bestrijk ze met het losgeklopte ei en bak ze in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Neem de croissants uit de oven en laat ze afkoelen tot lauwwarm.

Bereidingstip

Lekker met roomkaas of mascarpone. Rozijnen kunnen worden vervangen door nootjes, stukjes abrikoos of dadels.

Variatie

Lekker met roomkaas of mascarpone. Rozijnen kunnen worden vervangen door nootjes, stukjes abrikoos of dadels.

Voedingswaarde p.p.
Energie 265 kcal
Koolhydraten 31 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
13 g
7 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.