Overige video's

Crispy courgettesoep met garnalen en doperwten

Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 380 kcal
Koolhydraten 35 g
Eiwit 15 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
7 g
Vezels 3 g
Zout 2,3 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote (soep)pan en fruit hierin de courgette een paar minuten op een hoge stand. Voeg de knoflook toe en fruit kort mee.
  2. Voeg de crème fraîche en bouillon toe en laat 10 minuten zachtjes koken. Bereid intussen de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afgedekt staan.
  3. Neem de pan met bouillon van de warmtebron en voeg citroenrasp, -sap en de doperwten toe. Laat 5 minuten staan en pureer dan helemaal glad tot een groene soep.
  4. Breng op smaak met meer citroensap, zout en peper. Verwarm de soep op middelhoge stand, maar laat niet meer koken.
  5. Verhit tegelijkertijd 1 eetlepel olie in een koekenpan. Dep de garnalen goed droog met keukenpapier en bak ze kort om en om in de olie.
  6. Maal er chilipeper en zout over en schep de munt en koriander erdoor. Verdeel de bulgur over 4 mokken of kommen en schep de hete soep erop. Verdeel de gekruide garnalen erover en besprenkel met de rest van de olie.

Bereidingstip

Dit gerecht is lekker met gefrituurde plakjes knoflook en kaas-uiencrostini (klik hier voor het recept) of grissini (klik hier voor het recept).

Voedingswaarde p.p.
Energie 380 kcal
Koolhydraten 35 g
Eiwit 15 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
7 g
Vezels 3 g
Zout 2,3 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.