Overige video's

Crispy bloemkool-bites

4 gemiddeld snack, tussengerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 545 kcal
Koolhydraten 98 g
Eiwit 17 g
Vet
Waarvan verzadigd
10 g
1 g
Vezels 9 g
Zout 0,2 g
Hoofdingrediënten Bloemkool (81) Rode peper (408)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Klop de amandelmelk met 200 gram bloem tot een glad beslag.
  2. Meng op een bordje de rest van de bloem met zout, peper en de paprika-, komijn-, en knoflookpoeder. Wentel de bloemkoolroosjes eerst door het beslag en rol ze vervolgens door het bloemmengsel.
  3. Leg de roosjes vervolgens voorzichtig op de bakplaat en bak in de oven in circa 35 minuten goudbruin. Besprenkel de laatste 5 minuten met de olijfolie en bak ze nog even extra knapperig.
  4. Bereid intussen de saus. Mix de rode pepers, azijn, suiker, knoflook en gember in een keukenmachine tot een glad mengsel. Schep in een steelpan en kook de saus in circa 15 minuten in. Laat even afkoelen.
  5. Serveer de bloemkool-bites op een schaal met de pittige saus erbij.

Wijnadvies

Bij dit recept past een frisse witte wijn met een krokante bite, zoals de droge witte Huiswijn.

Voedingswaarde p.p.
Energie 545 kcal
Koolhydraten 98 g
Eiwit 17 g
Vet
Waarvan verzadigd
10 g
1 g
Vezels 9 g
Zout 0,2 g
Hoofdingrediënten Bloemkool (81) Rode peper (408)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.