Overige video's

Crème karamel

Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 295 kcal
Koolhydraten 28 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
11 g
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 150°C. Smelt voor de karamel 80 gram suiker op een matige stand. Roer als de karamel goudbruin is, voorzichtig in verband met spatten, het water en citroensap erdoor.
  2. Breng al roerend aan de kook tot de karamel vloeibaar is. Schenk deze in de bakjes zodat de bodems goed bedekt zijn. Laat afkoelen.
  3. Roer het ei en de eidooiers los met de rest van de suiker en meng dit door de slagroom en de melk. Zet de vormpjes in de braadslede. Giet het eimengsel op de karamel in de bakjes.
  4. Vul de braadslede met warm water tot de bakjes voor 2/3 onderstaan. Bak 40-50 minuten in de oven tot de crème niet meer beweegt als je voorzichtig tegen de bakjes tikt.
  5. Laat de crème karamel afkoelen en zet ze minimaal 3 uur in de koelkast (dit kan allemaal een dag van tevoren).
  6. Maak de crème voor het serveren los door met een puntig mesje langs de rand van de bakjes te gaan. Stort de crèmes op bordjes zodat de karamel eroverheen vloeit.

Bereidingstip

Voeg het merg van 1 opengesneden vanillestokje bij de slagroom en de melk.

Voedingswaarde p.p.
Energie 295 kcal
Koolhydraten 28 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
11 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.