Overige video's

Creamy paddenstoelensoep

Voedingswaarde p.p.
Energie 265 kcal
Koolhydraten 19 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
11 g
Vezels 2 g
Zout 2,5 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Week de gedroogde paddenstoelen circa 20 minuten in 100 ml kokendheet water. Verhit intussen de boter in een grote (soep)pan en fruit hierin de sjalot in circa 5 minuten glazig en lichtbruin.
  2. Voeg de kastanjechampignons en kruiden toe en roerbak een paar minuten. Voeg de bouillon en kookroom toe en breng aan de kook.
  3. Zeef de gedroogde paddenstoelen boven de soeppan. Hak de paddenstoelen in de zeef daarna fijn en voeg toe aan de soep.
  4. Laat de soep circa 10 minuten zachtjes koken op een lage stand. Rooster intussen het amandelschaafsel in een droge, hete koekenpan en houd apart.
  5. Pureer de soep en breng op smaak met zout en peper. Voeg 15 minuten voor het serveren de tortellini toe en kook deze gaar in de soep.
  6. Bestrooi de soep voor het serveren met de peterselie en amandelen.

Bereidingstip

Geen gedroogde paddenstoelen? Laat ze dan weg en gebruik paddenstoelenbouillon.

Deze soep is lekker met kaaskrokantjes (klik hier voor het recept) of kruidencroutons (klik hier voor het recept).

Voedingswaarde p.p.
Energie 265 kcal
Koolhydraten 19 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
11 g
Vezels 2 g
Zout 2,5 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.