Overige video's

Cranberrycroissants met witte chocolade

6 gemiddeld ontbijt, brunch, lunch, tussendoortje
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 330 kcal
Koolhydraten 41 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
8 g
Vezels 1 g
Zout 0,9 g
Hoofdingrediënten Appel (168) Witte chocolade (99)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Meng de suiker met de kaneel, citroensap, cranberrycompote en appel.
  3. Neem het croissantdeeg uit het blik en snijd de deegstukken los.
  4. Schep circa 1 eetlepel van het cranberrymengsel bovenaan in het midden van het brede gedeelte op het deeg. Sla het deeg er een beetje overheen. Druk de zijkanten iets dicht en rol het deeg verder op. Draai de punten iets naar binnen.
  5. Leg de croissants op de bakplaat en bestrijk de bovenkant met ei. Bak in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
  6. Smelt de chocolade au bain-marie. Voeg als de chocolade te dik blijft eventueel een scheutje kookroom of boter toe en meng goed.
  7. Laat de croissants iets afkoelen. Bedruppel met strepen chocolade en plak de bakparels hierop.

Bereidingstip

Vervang de witte chocolade in dit recept door pure chocolade en verdeel gehakte nootjes erover.

Maak zelf cranberrycompote: kook verse cranberry's met suiker en een scheutje appelsap tot een zachte compote.

Voedingswaarde p.p.
Energie 330 kcal
Koolhydraten 41 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
8 g
Vezels 1 g
Zout 0,9 g
Hoofdingrediënten Appel (168) Witte chocolade (99)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.