Cranberrybroodjes met rozemarijn
- 1 zakje gedroogde gist (7 g)
- 125 milliliter melk (lauw)
- 40 gram boter
- 30 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 eieren
- 325 gram bloem en
- bloem (om te bestuiven)
- 450 gram cranberry's
- 3 eetlepels honing
- 1 sinaasappel (sap)
- 0.5 eetlepel rozemarijn (gehakt) en
- 2 takjes rozemarijn (om te garneren)
- 150 gram poedersuiker
Heb jij dit recept gemaakt?
We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Snel ontbijt
Meer snelle ontbijtjes
Een goede start. Volop ontbijtvariatie
Bereiden
- Roer de gist door de melk. Smelt de boter en mix romig met de suiker, vanillesuiker en 1 ei. Mix de gistoplossing kort erdoor. Voeg de bloem toe en kneed met de hand tot een soepel deeg.
- Bestuif een kom met bloem en leg de deegbal erin. Zet afgedekt met een vochtige theedoek circa 45 minuten op een warme plaats en laat rijzen tot het deegvolume verdubbeld is.
- Bereid intussen de compote. Kook de cranberry's met de honing, sinaasappelsap en rozemarijn circa 5 minuten op een lage stand, tot de bessen openbarsten. Laat afkoelen.
- Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot 20x30 cm. Bestrijk met de cranberrycompote. Rol het deeg vanaf de lange kant op en druk de naden tegen elkaar. Snijd de rol in stukken van 4-5 cm. Zet één rolletje met de snijkant naar boven in het midden van de ingevette vorm en zet de andere rolletjes met 2 cm afstand van elkaar eromheen. Laat afgedekt met een vochtige doek nog 20 minuten rijzen.
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Klop het overige ei los. Bestrijk de broodjes ermee en bak in het midden van de oven in 18-20 minuten goudbruin. Laat iets afkoelen. Meng de poedersuiker met 3 eetlepels water en besprenkel de broodjes met glazuur. Garneer met rozemarijn.
Bereidingstip
Voeg 2 stuks steranijs toe tijdens het koken van de cranberrycompote.
Vervang de cranberrycompote in deze broodjes door een pompoen-rozijnenvulling van 400 gram gekookte en gepureerde pompoenblokjes, 50 gram boter, 75 gram suiker, 3 eetlepels bloem en 75 gram rozijnen.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 270 kcal |
Koolhydraten | 48 g |
Eiwit | 6 g |
Vet Waarvan verzadigd |
5 g 3 g |
Vezels | 3 g |
Zout | 0,1 g |
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 11 van 2021
Reviews
Er zijn nog geen reviews voor dit recept.
Soortgelijke recepten

Cranberrybroodjes met rozemarijn
Lekker en weer eens wat anders: cranberrybroodjes. Het ideale recept voor een high tea, of gewoon voor bij de koffie.
Waardering:
Waardeer:

Snel ontbijt
Meer snelle ontbijtjes
Een goede start. Volop ontbijtvariatie
- 1 zakje gedroogde gist (7 g)
- 125 milliliter melk (lauw)
- 40 gram boter
- 30 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 eieren
- 325 gram bloem en
- bloem (om te bestuiven)
- 450 gram cranberry's
- 3 eetlepels honing
- 1 sinaasappel (sap)
- 0.5 eetlepel rozemarijn (gehakt) en
- 2 takjes rozemarijn (om te garneren)
- 150 gram poedersuiker
Bereiden
- Roer de gist door de melk. Smelt de boter en mix romig met de suiker, vanillesuiker en 1 ei. Mix de gistoplossing kort erdoor. Voeg de bloem toe en kneed met de hand tot een soepel deeg.
- Bestuif een kom met bloem en leg de deegbal erin. Zet afgedekt met een vochtige theedoek circa 45 minuten op een warme plaats en laat rijzen tot het deegvolume verdubbeld is.
- Bereid intussen de compote. Kook de cranberry's met de honing, sinaasappelsap en rozemarijn circa 5 minuten op een lage stand, tot de bessen openbarsten. Laat afkoelen.
- Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot 20x30 cm. Bestrijk met de cranberrycompote. Rol het deeg vanaf de lange kant op en druk de naden tegen elkaar. Snijd de rol in stukken van 4-5 cm. Zet één rolletje met de snijkant naar boven in het midden van de ingevette vorm en zet de andere rolletjes met 2 cm afstand van elkaar eromheen. Laat afgedekt met een vochtige doek nog 20 minuten rijzen.
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Klop het overige ei los. Bestrijk de broodjes ermee en bak in het midden van de oven in 18-20 minuten goudbruin. Laat iets afkoelen. Meng de poedersuiker met 3 eetlepels water en besprenkel de broodjes met glazuur. Garneer met rozemarijn.
Bereidingstip
Voeg 2 stuks steranijs toe tijdens het koken van de cranberrycompote.
Vervang de cranberrycompote in deze broodjes door een pompoen-rozijnenvulling van 400 gram gekookte en gepureerde pompoenblokjes, 50 gram boter, 75 gram suiker, 3 eetlepels bloem en 75 gram rozijnen.
Reviews
Er zijn nog geen reviews voor dit recept.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 270 kcal |
Koolhydraten | 48 g |
Eiwit | 6 g |
Vet Waarvan verzadigd |
5 g 3 g |
Vezels | 3 g |
Zout | 0,1 g |
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 11 van 2021