Overige video's

Couscoussalade met geroosterde paprika en makreel
Couscoussalade met geroosterde paprika en makreel
(11)

Couscoussalade met geroosterde paprika en makreel

Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 850 kcal
Koolhydraten 77 g
Eiwit 33 g
Vet
Waarvan verzadigd
44 g
9 g

Bereiden

  1. Verwarm de ovengrill. Halveer de paprika's. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in brede repen.
  2. Leg deze met de schil naar boven op een bakplaat. Schuif deze onder de grill en gril totdat op het vel zwarte blaasjes ontstaan. Haal de bakplaat uit de oven.
  3. Schep de paprikarepen in een plastic zak, sluit deze en laat iets afkoelen. Haal de paprikarepen eruit en trek de velletjes eraf. Meng de ingrediënten voor de dressing.
  4. Schep de dressing door de paprika en ui.
  5. Wel de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking met warm water waaraan het bouillontablet is toegevoegd.
  6. Roer de couscous los en schep deze op een schaal. Verdeel de groenten met dressing erover. Leg de makreel erop, bestrooi met peterselie en garneer met citroenparten.

Bereidingstip

Vervang makreel door garnalen. Koop, als er weinig tijd is, geroosterde paprika in een pot.

Wijnadvies

Makreel 'zwemt' graag, bijvoorbeeld in Pinot Blanc van Arthur Metz. Ook de witte huiswijn is een goede keuze. Denk overigens ook aan Sauvignon Blanc van Sensas.

Voedingswaarde p.p.
Energie 850 kcal
Koolhydraten 77 g
Eiwit 33 g
Vet
Waarvan verzadigd
44 g
9 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.