Overige video's

Couscous van broccoli met amandel en geroosterde zalmfilet

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 660 kcal
Koolhydraten 7 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
49 g
6 g
Vezels 9 g
Zout 0,5 g

Bereiden

  1. Maal de broccoli in een keukenmachine tot fijne korrels, zoals couscous.
  2. Rasp de schil van 1 citroen en pers deze en nog 1 citroen uit. Meng de peterselie, citroenrasp, -sap, de knoflook en de helft van de olijfolie door de broccoli. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Rooster de amandelen in 1 eetlepel olijfolie en schep ze door het broccolimengsel. Houd apart.
  4. Meng de pesto met de rest van de olijfolie en bestrijk de zalmfilets ermee. Rooster de vis in een hete grill- of koekenpan circa 2 minuten per kant.
  5. Serveer de ‘couscous' van broccoli in een kom met daarop de zalmfilet. Snijd de overige citroen in partjes om te garneren.

Bereidingstip

Vervang de pesto in dit recept door 1 theelepel gehakte tijm of rozemarijn of gebruik Italiaanse gemengde kruiden.

Neem kabeljauwfilet of garnalen in plaats van zalm.

Voedingswaarde p.p.
Energie 660 kcal
Koolhydraten 7 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
49 g
6 g
Vezels 9 g
Zout 0,5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.