Overige video's

Couscous met groene asperges en feta

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 445 kcal
Koolhydraten 60 g
Eiwit 14 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
5 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 100°C. Pluk de tomaatjes van de tros en snijd ze eenmaal door.
  2. Schep ze om met oregano, knoflook, zout en peper en twee eetlepels olijfolie. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en droog de tomaatjes circa 50 minuten in de oven.
  3. Snijd het onderste houtachtige gedeelte van de asperges af en snijd de rest in stukken van 5 cm. Kook de aspergestukjes in ruim kokend water met zout in circa 8 minuten beetgaar.
  4. Doe de couscous in een schaal en giet de bouillon erop. Roer even om en laat afgedekt 6 minuten wellen.
  5. Roer de couscous los met een vork en schep de asperges, de tomaatjes, de feta en de peterselie erdoor. Breng het gerecht op smaak met het citroensap, de rest van de olijfolie en zout en peper.

Bereidingstip

Lekker met lamskoteletjes.

Variatie

De feta kan worden vervangen door geitenkaas of mozzarella.

Voedingswaarde p.p.
Energie 445 kcal
Koolhydraten 60 g
Eiwit 14 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.