Overige video's

Couscous met gegrilde groenten en frisse yoghurtsaus

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 625 kcal
Koolhydraten 68 g
Eiwit 19 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
11 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Verdeel de tomaatjes, ui, paprika en aubergine over de bakplaat. Besprenkel met 2 eetlepels olie, bestrooi met zout en schep om.
  3. Rooster de groenten in de oven in circa 20 minuten goudbruin en laat afkoelen.
  4. Meng de couscous in een grote kom met een flinke snuf zout en het komijn-, koriander- en kerriepoeder.
  5. Giet er 300 ml kokend water bij, roer door en laat circa 10 minuten wellen.
  6. Schep vervolgens de gegrilde groenten, feta, helft van de munt, 3 eetlepels olie en het citroensap door de couscous en zet minimaal 1 uur in de koelkast.
  7. Meng in een kom de yoghurt, rest van de munt, knoflook en de rest van de olie. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Trek 4 slabladeren los, was en droog ze.
  9. Serveer de couscoussalade in de slabladeren en besprenkel met de yoghurtsaus.

Bereidingstip

Gebruik de sla die je overhoudt voor een zomerse salade met reepjes kipfilet, gekookt ei en een mosterddressing.

Wijnadvies

Siciliaanse Carlomagno Chardonnay-Grillo of Vega Libre blanco. Roséliefhebbers komen aan hun trekken met Vega Libre rosado.

Voedingswaarde p.p.
Energie 625 kcal
Koolhydraten 68 g
Eiwit 19 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
11 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.