Overige video's

Couscous met broccoli, geroosterde asperges en geitenkaas

Voedingswaarde p.p.
Energie 880 kcal
Koolhydraten 93 g
Eiwit 33 g
Vet
Waarvan verzadigd
39 g
11 g
Vezels 12 g
Zout 0,7 g
Print

Bereiden

  1. Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Maal ze tot korrels in de keukenmachine. Schep deze broccolirijst in een ruime schaal door de couscous.
  2. Snijd de houtachtige onderkant van de asperges. Bestrijk de asperges met olijfolie en rooster ze 5-6 minuten in een hete grillpan. Keer ze regelmatig om.
  3. Giet 300 ml kokend water over het couscous-broccolimengsel, roer door en laat even staan. Meng het citroensap met de honing, tijm, rest van de olijfolie, zout en peper tot een dressing.
  4. Verdeel de asperges, geitenkaas en bosui over de couscous. Besprenkel met de dressing. Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan en strooi ze over het gerecht.

Bereidingstip

Neem witte in plaats van groene asperges en schil deze helemaal voor het grillen.

Vervang de broccoli in dit recept door bloemkool.

Voedingswaarde p.p.
Energie 880 kcal
Koolhydraten 93 g
Eiwit 33 g
Vet
Waarvan verzadigd
39 g
11 g
Vezels 12 g
Zout 0,7 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Priscilla 04-04-2020
Lekker! Echter, de hoeveelheid couscous en broccoli zijn veel te veel voor 4 personen. Je kunt denk ik ruim toe met 300 gram broccoli en 300 gram couscous.