Overige video's

Courgettetaartjes met tomaat en gorgonzola
Courgettetaartjes met tomaat en gorgonzola
(0)

Courgettetaartjes met tomaat en gorgonzola

Categorie brunch, hapje
Personen 6 stuks
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten

Bereiden

  1. Bestrooi de courgetteblokjes met zout en peper en zet apart. Kruis de tomaten in, leg ze enkele tellen in heet water, ontvel ze en snijd ze zonder zaadjes in blokjes.
  2. Verwarm de oven voor op 200ºC. Dep de courgetteblokjes droog. Verhit de olijfolie en bak hierin de courgette, knoflook en de helft van de kruiden 2-3 minuten. Schep de tomatenblokjes en pijnboompitten erdoor en breng op smaak met peper.
  3. Bekleed 6 holtes van de muffinvorm met bladerdeeg. Prik de bodem hier en daar in met een vork en plooi de randen van het deeg.
  4. Schep het courgettemengsel in de deegbakjes en verdeel de gorgonzola en de rest van de kruiden erover. Bak de taartjes 14-15 minuten in het midden van de oven.

Bereidingstip

Je kunt ook deegbakjes maken van filodeeg. Bestrijk de laagjes filodeeg met boter en leg het deeg in 4 laagjes op elkaar in de holtes van de muffinvorm. Bak 7-8 minuten voor in de oven. Schep de vulling erin en bak nog 10-12 minuten.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.