Overige video's

Courgettestamppot uit de wok met ham en ananas

6 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 540 kcal
Koolhydraten 56 g
Eiwit 21 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
8 g
Hoofdingrediënten Courgette (263) Rookworst (22)

Bereiden

  1. Kook de aardappelen met zout in 20 minuten gaar. Giet de ananas af, vang het sap op en snijd de ananas in kleine stukjes.
  2. Verhit de olie in een wok, fruit hierin de ui goudbruin en schep de kerriepoeder erdoor.
  3. Voeg de courgette toe en roerbak 5 minuten. Meng ananassap, ananasstukjes en hamreepjes erdoor en verwarm 3 minuten.
  4. Verwarm intussen de rookworst of knakworstjes. Giet de gare aardappels af en maak er een grove puree van. Schep deze door het courgettemengsel. Serveer de stamppot met de rookworst of knakworstjes.

Variatie

Vervang courgette eens door witte kool of spitskool. Neem in plaats van hamreepjes salami of gerookte kip.

Voedingswaarde p.p.
Energie 540 kcal
Koolhydraten 56 g
Eiwit 21 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
8 g
Hoofdingrediënten Courgette (263) Rookworst (22)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.