Overige video's

Courgettestamppot met Italiaanse blinde vinken

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 615 kcal
Koolhydraten 51 g
Eiwit 25 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
8 g
Hoofdingrediënten Aardappel (124) Courgette (263)

Bereiden

  1. Kook de aardappels volgens de aanwijzingen op de verpakking verder gaar.
  2. Verhit 3 eetlepels olijfolie en bak hierin de courgetteblokjes en sjalotjes. Bestrooi met de oregano.
  3. Verhit de rest van de olijfolie. Bestrooi de blinde vinken met zout, peper en de Italiaanse kruiden en bak ze in de olie in 10-12 minuten rondom bruin en gaar.
  4. Giet de aardappels af en stamp ze door het courgettemengsel met de tomatenreepjes. Voeg zo nodig nog wat extra olijfolie, zout en peper toe.
  5. Voeg de balsamicoazijn en eventueel een scheutje water toe aan het bakvet van het vlees.
  6. Serveer de stamppot met de blinde vinken en de jus.

Bereidingstip

Vervang de courgette door aubergine.

Voeg blokjes mozzarella toe.

Voedingswaarde p.p.
Energie 615 kcal
Koolhydraten 51 g
Eiwit 25 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
8 g
Hoofdingrediënten Aardappel (124) Courgette (263)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.