Overige video's

Courgettesoep met bruschetta en makreelrillette

4 eenvoudig lunch, voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 725 kcal
Koolhydraten 37 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
49 g
12 g
Vezels 3 g
Zout 4,3 g
Hoofdingrediënten Courgette (260) Rode peper (396)

Bereiden

  1. Verhit de olijfolie voor de soep en fruit hierin de ui en knoflook 1-2 minuten. Voeg de courgette toe en bak 2-3 minuten mee. Giet de bouillon erbij en voeg de rode peper toe. Laat circa 15 minuten zachtjes koken.
  2. Bestrijk intussen voor de bruschetta de plakken stokbrood aan beide kanten met 2 eetlepels olijfolie. Verwarm een ovengrill of grillpan en rooster het brood aan beide kanten goudbruin.
  3. Meng voor de rillette de makreel met de rest van de olijfolie. Rasp 1 theelepel van de citroenschil en pers de citroen uit. Meng citroenrasp en -sap met de zure room, mierikswortel, peterselie door de makreel tot een fijn mengsel. Verdeel dit over het stokbrood.
  4. Pureer de courgettesoep met een staafmixer en serveer de soep met de bruschetta.

Bereidingstip

Deze courgettesoep kun je ook koud serveren.

Vervang de makreel in dit recept door tonijn of sardines uit blik.

Voedingswaarde p.p.
Energie 725 kcal
Koolhydraten 37 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
49 g
12 g
Vezels 3 g
Zout 4,3 g
Hoofdingrediënten Courgette (260) Rode peper (396)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.