Overige video's

Courgetteschotel met tomaat en mozzarella

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 420 kcal
Koolhydraten 33 g
Eiwit 21 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
10 g

Bereiden

  1. Vet een ovenschaal in met olijfolie. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Leg de aardappel- en courgetteplakjes dakpansgewijs in de ovenschaal en leg daarop de trostomaten. Bestrooi met peper en zout.
  3. Verdeel de mozzarella over het gerecht.
  4. Verwarm de olijfolie met de kaas en pesto zonder te koken. Verdeel dit mengsel over het gerecht.
  5. Zet de ovenschaal 20 minuten in het midden van de oven. Serveer de schotel bestrooid met basilicum.

Bereidingstip

Deze schotel kan ook worden bereid in een combinatieoven 350 Watt, 220°C, 12 minuten.

In plaats van mozzarella is gorgonzola ook heel lekker.

Serveersuggestie: lekker met een groene salade.

Wijnadvies

Zo een overheerlijke schotel vraagt om een grote wijn, een Verdicchio of een volle witte Siciliaan.

Voedingswaarde p.p.
Energie 420 kcal
Koolhydraten 33 g
Eiwit 21 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
10 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.