Overige video's

Courgettesalade met gepofte paprika en mozzarella

Voedingswaarde p.p.
Energie 440 kcal
Koolhydraten 12 g
Eiwit 26 g
Vet
Waarvan verzadigd
31 g
15 g
Vezels 2 g
Zout 2 g
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 160ºC. Schaaf de courgette in linten.
  2. Bestrijk de courgettelinten met 1 eetlepel olie en rooster ze aan beide kanten in een grillpan op een hoge stand, tot er mooie grillstrepen ontstaan.
  3. Bestrijk de stukken paprika met 1 eetlepel olie, leg op een bakplaat en zet circa 20 minuten in de oven (of pof hele paprika's boven het (gas)fornuis, tot het velletje zwart is).
  4. Laat de paprika's kort afkoelen en verwijder vervolgens het vel. Snijd de paprika in reepjes.
  5. Scheur de mozzarella in stukken. Houd 1 eetlepel apart van de munt en basilicum.
  6. Meng de kappertjes met de ansjovis, azijn, rest van de olie, de munt en de basilicum. Meng deze dressing met de courgette en paprika.
  7. Verdeel de helft van de mozzarella over een schaal. Leg de courgette en paprika erop.
  8. Verdeel de andere helft van de mozzarella over de salade en bestrooi met de rest van de kruiden.
Voedingswaarde p.p.
Energie 440 kcal
Koolhydraten 12 g
Eiwit 26 g
Vet
Waarvan verzadigd
31 g
15 g
Vezels 2 g
Zout 2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.