Overige video's

Courgettelasagne

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 840 kcal
Koolhydraten 72 g
Eiwit 42 g
Vet
Waarvan verzadigd
39 g
16 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Leg de courgetteplakken op een bord en bestrooi rondom met zout.
  2. Verhit intussen de olie in een koekenpan en bak de knoflook circa 1 minuut. Voeg de Italiaanse kruiden, gezeefde tomaten, zongedroogde tomaten en olijven toe. Breng op smaak met zout en peper en laat circa 10 minuten pruttelen. Laat de spinazie slinken in de tomatensaus.
  3. Dep de courgetteplakken droog met keukenpapier. Schenk een dun laagje tomatensaus met spinazie in een ovenschaal en leg er courgetteplakken, mozzarella en flink wat verse basilicum op.
  4. Schep er weer wat tomatensaus op en maak zo nog 2 lagen. Eindig met een dun laagje tomatensaus en bestrooi met de geraspte kaas en pijnboompitten.
  5. Bak de courgettelasagne circa 45 minuten in de oven. Serveer de lasagne met het stokbrood.

Wijnadvies

Een niet al te zware rode Italiaan bij dit recept: Pirovano Montepulciano.

Voedingswaarde p.p.
Energie 840 kcal
Koolhydraten 72 g
Eiwit 42 g
Vet
Waarvan verzadigd
39 g
16 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

min 02-11-2019
nog 500 ml extra gezeefde tomaten bij gedaan, 4 bolletjes mozarella genomen, kruiden met 1 el. italiaanse kruiden + 1/2 el spaghettie kruiden, pijnboompitjes roosteren, extra olijven en zongedroogde tomaatjes bijgevoegd, heb de 3 courgetten geschaafd met een dunschiller en in extra laagjes gelegd ( bv. 3 op elkaar )