Overige video's

Courgettecake met zalm

Zin in hartige cake? Kies dan eens voor deze courgettecake met zalm. Serveer de cake met pesto en je hebt een heerlijke snack of een bijzonder lekker voorgerecht!
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Klop de eieren los met de olijfolie, yoghurt, pesto, zout en peper. Meng de bloem en het bakpoeder erdoor tot een glad beslag.
  2. Dep de courgetterasp droog. Schep de courgetterasp en gerookte zalm door het beslag. Bekleed de bodem van de cakevorm met bakpapier en vul de vorm met het beslag. Bak de cake in het midden van de oven in 45-50 minuten gaar.
  3. Test de gaarheid van de cake: steek er een satéprikker in, als deze er droog uitkomt, is de cake gaar. Keer de cake op een schaal, laat iets afkoelen en serveer lauwwarm.

Bereidingstip

Schep extra 50 gram pijnboompitten door het beslag.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.