Overige video's

Courgettecake met yoghurt en citroen

8 gemiddeld gebak, tussendoortje
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 460 kcal
Koolhydraten 43 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
18 g
Vezels 1 g
Zout 0,6 g
Hoofdingrediënten Courgette (263)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 160ºC.
  2. Klop met een mixer de boter met de basterdsuiker romig. Voeg een voor een de eieren toe en klop tot een luchtige witte crème.
  3. Voeg de citroenrasp, -sap en de yoghurt toe en klop tot alles goed is gemengd. Roer met een lepel de courgette erdoor en breng op smaak met een snuf zout.
  4. Zeef het bakmeel boven de kom en klop het er snel door.
  5. Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake in het midden van de oven in circa 1 uur gaar.
  6. Neem de courgettecake uit de oven en laat even afkoelen. Stort de cake op een schaal en laat helemaal afkoelen.
Voedingswaarde p.p.
Energie 460 kcal
Koolhydraten 43 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
18 g
Vezels 1 g
Zout 0,6 g
Hoofdingrediënten Courgette (263)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.