Overige video's

Courgettecake met walnoten

8 gemiddeld gebak
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 500 kcal
Koolhydraten 56 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
3 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Schep de geraspte courgette in een zeef en laat uitlekken.
  2. Klop intussen met een mixer in een grote kom de eieren, olie, basterd-, vanillesuiker, sinaasappelsap en -rasp circa 5 minuten luchtig.
  3. Druk voorzichtig nog wat vocht uit de geraspte courgette en roer de courgette door het eimengsel.
  4. Meng in een aparte kom het bakmeel met bakpoeder, kaneel en nootmuskaat. Roer het bloemmengsel door het courgettemengsel en meng tot een egaal beslag.
  5. Voeg de rozijnen en walnoten toe en giet het mengsel in het cakeblik. Bak de courgettecake in de oven in circa 1 uur gaar en goudbruin.

Wijnadvies

De milde witte Zuydpunt Chenin Viognier sluit heerlijk aan bij deze cake.

Voedingswaarde p.p.
Energie 500 kcal
Koolhydraten 56 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.