Overige video's

Courgettecake met citroen
Courgettecake met citroen
(2)

Courgettecake met citroen

Courgette in een cake? Ja! Wij vertellen je hoe. Tip: vries plakjes in, zo heb je altijd een lekkere snack achter de hand.
Categorie gebak, tussendoortje
Personen 8 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 300 kcal
Koolhydraten 41 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
13 g
2 g
Vezels 1 g
Zout 0,4 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Bestrooi de courgette met zout en zet weg. Klop de olie met de suiker en eieren tot alles goed gemengd is. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Spoel de geraspte courgette af. Knijp en druk al het vocht eruit. Voeg met de citroenrasp toe aan het eimengsel. Klop het bakmeel met een garde los in een grote kom en giet het eimengsel erbij. Roer kort en snel tot alles goed gemengd is.
  3. Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake in de oven in circa 45 minuten gaar en goudbruin. Laat de cake daarna volledig afkoelen.
  4. Meng de poedersuiker met 1-2 eetlepels citroensap tot een dik en vloeibaar glazuur. Voeg eventueel extra citroensap toe om het glazuur vloeibaarder te maken. Giet het glazuur over de cake en laat een paar minuten drogen.

Voedingswaarde p.p.
Energie 300 kcal
Koolhydraten 41 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
13 g
2 g
Vezels 1 g
Zout 0,4 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.