Overige video's

Courgetteburger met geitenkaas en uienmarmelade

Op zoek naar een recept voor een vegetarische hamburger? Kies dan voor deze courgetteburger met geitenkaas en uienmarmalade. Makkelijk om te maken en ook nog eens superlekker. Een ideaal recept voor jouw burgerparty!
Voedingswaarde p.p.
Energie 480 kcal
Koolhydraten 57 g
Eiwit 21 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
8 g
Vezels 6 g
Zout 1,3 g
Print

Bereiden

  1. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin voor de marmelade de uien met de honing, azijn, tijm, zout en peper en een scheutje water in circa 25 minuten zacht. Roer regelmatig door.
  2. Schep intussen de courgette in een zeef en bestrooi met zout. Laat 3 minuten staan en druk zo veel mogelijk vocht eruit. Meng de courgette vervolgens met het ei, de havermout, knoflook en de helft van de geitenkaas. Breng op smaak met zout en peper. Maak met vochtige handen burgers van het mengsel.
  3. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de courgetteburgers in circa 10 minuten rondom gaar en goudbruin. Serveer op een ciabattabroodje met de rucola, overige geitenkaas en uienmarmelade.
Voedingswaarde p.p.
Energie 480 kcal
Koolhydraten 57 g
Eiwit 21 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
8 g
Vezels 6 g
Zout 1,3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.