Overige video's

Courgettebrownies met citroenfrosting

Courgette in een brownie? Ja, het kan! En het is nog eens superlekker ook. Bekijk hier het recept voor courgettebrownies met een frisse citroenfrosting. Ideaal voor een gezellige bakmiddag!
Voedingswaarde p.p.
Energie 380 kcal
Koolhydraten 35 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
13 g
Vezels 4 g
Zout 0,5 g
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet de springvorm in. Meng de bloem met de cacao, kaneel, bakpoeder en een snuf zout. Pureer de courgette met de dadels, vanille-aroma, boter, eieren en appelmoes tot een glad mengsel. Voeg beetje bij beetje het bloemmengsel toe tot een glad beslag. Spatel de rozijnen erdoor.
  2. Bekleed de vorm met bakpapier en schep het beslag erin. Bak circa 45 minuten in het midden van de oven. Laat het gebak in de vorm iets afkoelen, tot de buitenkant krokant is en de binnenkant iets zachter en smeuïg.
  3. Bereid intussen de frosting. Klop de roomkaas los en meng de yoghurt erdoor. Voeg de poedersuiker al kloppend in gedeelten toe.
  4. Neem de brownie uit de vorm en bestrijk de afgekoelde brownie met de f osting. Snijd in 6-8 blokken en garneer de brownies met de citroenrasp.

Bereidingstip

Vervang citroenrasp door sinaasappelrasp.

Meng 50 gram gehakte pistachenoten door het beslag en strooi samen met de citroenrasp een handje gehakte pistachenoten over de frosting.

Voedingswaarde p.p.
Energie 380 kcal
Koolhydraten 35 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
13 g
Vezels 4 g
Zout 0,5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.