Overige video's

Courgette-involtini all’arrabbiata

4 gemiddeld voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 265 kcal
Koolhydraten 15 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
4 g
Vezels 2 g
Zout 0,1 g

Bereiden

  1. Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan en houd apart. Wel de rozijnen in azijn of water.
  2. Verhit 3 eetlepels olijfolie en bak hierin de knoflook en rode peper 1 minuut op middelhoge stand. Voeg de tomaten en oregano toe en laat circa 15 minuten pruttelen op een lage stand.
  3. Schil in de lengte het bolste gedeelte van de boven- en onderkant van de courgettes af en snijd de rest van elke courgette in de lengte in 4 mooie plakken van 3-4 mm. Bestrijk de plakken met de rest van de olijfolie.
  4. Verhit een koekenpan op een hoge stand en bak de courgetteplakken in circa 1 minuut per kant goudbruin. Laat iets afkoelen.
  5. Meng intussen de ricotta met de citroenrasp, -sap, pijnboompitten, rozijnen en 2 eetlepels peterselie. Leg 2 plakken courgette voor de helft overlappend naast elkaar en schep 1 volle eetlepel van het ricottamengsel erop.
  6. Rol de courgette op en leg de rol met de naad naar beneden op een bord. Herhaal met de rest van de courgette en vulling.
  7. Schep steeds 2 eetlepels tomatensaus op een bordje en spreid met de achterkant van een lepel uit. Leg de involtini op de tomatensaus en bestrooi met de overige peterselie.

Wijnadvies

Bij dit voorgerecht smaakt een fris kruidige Italiaanse witte wijn erg lekker. Bijvoorbeeld Terrazzano Verdicchio dei Castelli di Jesi.

Voedingswaarde p.p.
Energie 265 kcal
Koolhydraten 15 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
4 g
Vezels 2 g
Zout 0,1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.