Overige video's

Cordon bleu met gerookte ham, cheddar en groenten-tabouleh
Cordon bleu met gerookte ham, cheddar en groenten-tabouleh
(0)

Cordon bleu met gerookte ham, cheddar en groenten-tabouleh

Eén van de populairste vleesproducten in de supermarkt: de cordon bleu. En dat snappen wij wel! Eet je cordon bleu eens anders, bijvoorbeeld met groenten-tabouleh!
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 815 kcal
Koolhydraten 35 g
Eiwit 42 g
Vet
Waarvan verzadigd
54 g
19 g
Vezels 7 g
Zout 1,5 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Pers voor de tabouleh 2 citroenen uit en rasp van 1 citroen de schil eraf. Maal de broccoli en bloemkool grof in de keukenmachine. Meng alle ingrediënten voor de tabouleh en breng op smaak met zout en peper.
  2. Snijd de varkenslapjes horizontaal in, maar niet helemaal door tot envelopjes. Vouw open en leg op elk lapje een plak ham en cheddar. Vouw dicht en steek vast met een prikker.
  3. Haal de cordon bleus eerst door de bloem, dan door het ei en daarna door het paneermeel met zout en peper. Verhit de boter en bak hierin de cordon bleus in 5-6 minuten op middelhoge stand goudbruin. Leg naast elkaar in een ovenschaal en laat in het midden van de oven 10-12 minuten garen. Serveer met de groententabouleh.

Bereidingstip

Neem voor deze cordon bleu in plaats van varkenslapjes ongepaneerde schnitzels of kalfslapjes.

Vervang 1 eetlepel peterselie in de groenten-tabouleh door munt.

Voedingswaarde p.p.
Energie 815 kcal
Koolhydraten 35 g
Eiwit 42 g
Vet
Waarvan verzadigd
54 g
19 g
Vezels 7 g
Zout 1,5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.