(60)

Coq au vin rapide
Hier vind je het ultieme kerst recept voor coq au vin rapide. In nog geen half uur heb je dit gerecht op tafel staan. Een heerlijk Frans hoofdgerecht, eet smakelijk!
Coq au vin rapide
Hier vind je het ultieme kerst recept voor coq au vin rapide. In nog geen half uur heb je dit gerecht op tafel staan. Een heerlijk Frans hoofdgerecht, eet smakelijk!
- 750 gram kipdijfilets
- 3 eetlepels bloem
- 50 gram boter
- 200 gram gerookte spekblokjes
- 3 teentjes knoflook (in plakjes)
- 300 gram winterwortels (geschrapt, in plakken)
- 2 stengels bleekselderij (in boogjes)
- 250 gram kastanjechampignons (in kwarten)
- 1 potje zilveruitje (uitgelekt, ca. 300 g)
- 500 milliliter rode wijn
- 500 milliliter kippenbouillon
- 5 takjes tijm
- 2 eetlepels platte peterselie (gehakt) of
- 2 eetlepels bladselderij (gehakt)
Heb jij dit recept gemaakt?
We zijn benieuwd wat je ervan vindt!
Bereiden
- Bestrooi het vlees met zout, peper en bloem.
- Verhit de boter in een ruime pan en bak hierin de spekblokjes 2-3 minuten. Voeg de kip toe en bak deze in 8-10 minuten goudbruin.
- Schep de knoflook, wortel, bleekselderij en champignons erdoor en bak circa 5 minuten.
- Voeg de zilveruitjes, wijn, bouillon en tijm toe en stoof afgedekt circa 15 minuten. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met de peterselie.
- Serveer de coq au vin met stokbrood of aardappelpuree.
Bereidingstip
Vervang de kipdijfilet in dit recept door drumsticks.
Gebruik ook eens witte wijn.
Advertentie
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 690 kcal |
Koolhydraten | 18 g |
Eiwit | 47 g |
Vet Waarvan verzadigd |
38 g 17 g |
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 1 van 2017
Reviews
reuha
01-02-2018
Ik doe 250 ml rode wijn en 250ml kippenbouillon, dan heb je iets minder vocht
Marij Ochse
29-03-2017
Mijn man is een zeer moeilijke en kieskeurige eter (helaas!). Hij en ook ik vinden dit gerecht echter heerlijk. Inderdaad wordt er in verhouding teveel vocht in het recept aangegeven. Maar dat heeft het recept wel nodig qua smaak. Ik bind na de stooftijd het vocht een beetje in met allesbinder. Wij vinden het lekker met versgebakken ciabatta. Kan ook gemaakt worden met grove stukken kipfilet i.p.v. kippendijtjes.
Inge van der Weide-Bulthuis
25-03-2017
Super gemakkelijk en zeer smakelijk! Vocht kan de helft minder. Lekker met meergranen stokbrood, rijst, pasta en aardappelpuree.
reuha
01-02-2018
Ik doe 250 ml rode wijn en 250ml kippenbouillon, dan heb je iets minder vocht
Lees meer
Marij Ochse
29-03-2017
Mijn man is een zeer moeilijke en kieskeurige eter (helaas!). Hij en ook ik vinden dit gerecht echter heerlijk. Inderdaad wordt er in verhouding teveel vocht in het recept aangegeven. Maar dat heeft het recept wel nodig qua smaak. Ik bind na de stooftijd het vocht een beetje in met allesbinder. Wij vinden het lekker met versgebakken ciabatta. Kan ook gemaakt worden met grove stukken kipfilet i.p.v. kippendijtjes.
Lees meer
Inge van der Weide-Bulthuis
25-03-2017
Super gemakkelijk en zeer smakelijk! Vocht kan de helft minder. Lekker met meergranen stokbrood, rijst, pasta en aardappelpuree.
Lees meer
Soortgelijke recepten
- 750 gram kipdijfilets
- 3 eetlepels bloem
- 50 gram boter
- 200 gram gerookte spekblokjes
- 3 teentjes knoflook (in plakjes)
- 300 gram winterwortels (geschrapt, in plakken)
- 2 stengels bleekselderij (in boogjes)
- 250 gram kastanjechampignons (in kwarten)
- 1 potje zilveruitje (uitgelekt, ca. 300 g)
- 500 milliliter rode wijn
- 500 milliliter kippenbouillon
- 5 takjes tijm
- 2 eetlepels platte peterselie (gehakt) of
- 2 eetlepels bladselderij (gehakt)
Bereiden
- Bestrooi het vlees met zout, peper en bloem.
- Verhit de boter in een ruime pan en bak hierin de spekblokjes 2-3 minuten. Voeg de kip toe en bak deze in 8-10 minuten goudbruin.
- Schep de knoflook, wortel, bleekselderij en champignons erdoor en bak circa 5 minuten.
- Voeg de zilveruitjes, wijn, bouillon en tijm toe en stoof afgedekt circa 15 minuten. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met de peterselie.
- Serveer de coq au vin met stokbrood of aardappelpuree.
Bereidingstip
Vervang de kipdijfilet in dit recept door drumsticks.
Gebruik ook eens witte wijn.
Advertentie
Nieuw in het schap
Reviews
reuha
01-02-2018
Ik doe 250 ml rode wijn en 250ml kippenbouillon, dan heb je iets minder vocht
Marij Ochse
29-03-2017
Mijn man is een zeer moeilijke en kieskeurige eter (helaas!). Hij en ook ik vinden dit gerecht echter heerlijk. Inderdaad wordt er in verhouding teveel vocht in het recept aangegeven. Maar dat heeft het recept wel nodig qua smaak. Ik bind na de stooftijd het vocht een beetje in met allesbinder. Wij vinden het lekker met versgebakken ciabatta. Kan ook gemaakt worden met grove stukken kipfilet i.p.v. kippendijtjes.
Inge van der Weide-Bulthuis
25-03-2017
Super gemakkelijk en zeer smakelijk! Vocht kan de helft minder. Lekker met meergranen stokbrood, rijst, pasta en aardappelpuree.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 690 kcal |
Koolhydraten | 18 g |
Eiwit | 47 g |
Vet Waarvan verzadigd |
38 g 17 g |
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 1 van 2017