Overige video's

Coq au vin rapide

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 690 kcal
Koolhydraten 18 g
Eiwit 47 g
Vet
Waarvan verzadigd
38 g
17 g

Bereiden

  1. Bestrooi het vlees met zout, peper en bloem.
  2. Verhit de boter in een ruime pan en bak hierin de spekblokjes 2-3 minuten. Voeg de kip toe en bak deze in 8-10 minuten goudbruin.
  3. Schep de knoflook, wortel, bleekselderij en champignons erdoor en bak circa 5 minuten.
  4. Voeg de zilveruitjes, wijn, bouillon en tijm toe en stoof afgedekt circa 15 minuten. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met de peterselie.
  5. Serveer de coq au vin met stokbrood of aardappelpuree.

Bereidingstip

Vervang de kipdijfilet in dit recept door drumsticks.

Gebruik ook eens witte wijn.

Wijnadvies

Franse Bourgogne Pinot Noir.

Voedingswaarde p.p.
Energie 690 kcal
Koolhydraten 18 g
Eiwit 47 g
Vet
Waarvan verzadigd
38 g
17 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

reuha 01-02-2018
Ik doe 250 ml rode wijn en 250ml kippenbouillon, dan heb je iets minder vocht
Marij Ochse 29-03-2017
Mijn man is een zeer moeilijke en kieskeurige eter (helaas!). Hij en ook ik vinden dit gerecht echter heerlijk. Inderdaad wordt er in verhouding teveel vocht in het recept aangegeven. Maar dat heeft het recept wel nodig qua smaak. Ik bind na de stooftijd het vocht een beetje in met allesbinder. Wij vinden het lekker met versgebakken ciabatta. Kan ook gemaakt worden met grove stukken kipfilet i.p.v. kippendijtjes.
Inge van der Weide-Bulthuis 25-03-2017
Super gemakkelijk en zeer smakelijk! Vocht kan de helft minder. Lekker met meergranen stokbrood, rijst, pasta en aardappelpuree.