Overige video's

Coq-au-vin met paddenstoelen en pruimen

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 755 kcal
Koolhydraten 28 g
Eiwit 59 g
Vet
Waarvan verzadigd
34 g
9 g

Bereiden

  1. Bestrooi de kip met zout en peper. Verhit de olie in een braadpan en bak hierin de kippenbouten rondom lichtbruin. Schep ze uit de pan.
  2. Bak hierna in het braadvet de knoflook, ui en spekjes circa 5 minuten. Voeg de kip toe en bestrooi met de bloem.
  3. Giet de wijn en bouillon erbij en schep de tijm, bleekselderij en wortel erdoor. Laat op een lage stand circa 45 minuten stoven.
  4. Voeg de pruimen en champignons toe en stoof nog circa 15 minuten. Lekker met aardappelpuree.

Variatie

Neem gedroogde abrikozen in plaats van pruimen. Serveer dit gerecht op z'n Frans met (breek)brood en doop het brood in de saus.

Voedingswaarde p.p.
Energie 755 kcal
Koolhydraten 28 g
Eiwit 59 g
Vet
Waarvan verzadigd
34 g
9 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.