Overige video's

Coq au vin blanc met venkel en rivierkreeftjes

4 gemiddeld lunch, hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 465 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 22 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
16 g
Vezels 3 g
Zout 1,7 g
Hoofdingrediënten Venkelknol (111) Tomaat (216)

Bereiden

  1. Bestrooi de drumsticks met zout en peper. Verhit de olijfolie en de boter en bak hierin de drumsticks rondom lichtbruin.
  2. Voeg de rode ui en knoflook toe en bak deze 2-3 minuten mee. Giet de bouillon en wijn erbij en stoof zachtjes circa 25 minuten. Voeg de tijm, venkel, tomaten en bosui toe en stoof nog 5 minuten. Schep de kip uit de pan en houd deze warm onder aluminiumfolie.
  3. Zeef het stoofvocht boven een pan, roer de kookroom erdoor en kook in tot er 1/3 overblijft. Houd de groenten warm. Voeg de rivierkreeftjes toe aan de saus.
  4. Serveer de kip in diepe borden op een bedje groenten met de saus. Bestrooi de coq au vin met de peterselie. Lekker met stokbrood.

Wijnadvies

Een recept voor een mooie Bourgogne Chardonnay.

Voedingswaarde p.p.
Energie 465 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 22 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
16 g
Vezels 3 g
Zout 1,7 g
Hoofdingrediënten Venkelknol (111) Tomaat (216)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.