Overige video's

Cookie plum crumble cake

Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 590 kcal
Koolhydraten 68 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
18 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 160ºC en vet de ovenschaal of taartvorm in.
  2. Klop met een mixer de boter met de basterdsuiker in een paar minuten glad en romig.
  3. Voeg het vanillemerg, de citroenrasp en een snuf zout toe.
  4. Klop de eieren één voor één erdoor.
  5. Voeg het bakmeel in gedeeltes toe en klop het beslag in een paar minuten luchtig.
  6. Bestuif de vorm met bloem en giet het beslag erin.
  7. Schud met de vorm zodat het beslag goed wordt verdeeld.
  8. Leg de pruimen met de snijkant naar boven op het beslag.
  9. Bevochtig de bitterkoekjes met wat water of likeur en bestrooi de pruimen ermee.
  10. Bak de cake in het midden van de oven in circa 50 minuten gaar en goudbruin.
  11. Laat afkoelen tot lauwwarm en snijd in stukken.
  12. Bestuif met poedersuiker.

Bereidingstip

Vervang de bitterkoekjes door biscuitjes of hazelnootkoekjes.

Neem perziken in plaats van pruimen.

Voedingswaarde p.p.
Energie 590 kcal
Koolhydraten 68 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
18 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.