Overige video's

Comfort food lasagne
Comfort food lasagne
(10)

Comfort food lasagne

Op zoek naar een recept voor vegetarische lasagne? In dit gerecht maak je lasagne zonder vlees, met lekker veel groenten: wortel, bleekselderij, champignons en aubergine. Mozzarella kan natuurlijk niet ontbreken.
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten

Bereiden

  1. Verhit de helft van de olie en roerbak de ui, wortel, bleekselderij en paddenstoelen circa 15 minuten. Roer regelmatig zodat het vocht sneller verdampt. Voeg halverwege de baktijd de rest van de olie toe.
  2. Voeg de tomatenpuree toe en roerbak 3 minuten. Giet de bouillon erbij en meng goed. Pureer de saus grof en voeg vervolgens de aubergine toe. Kook afgedekt circa 5 minuten, tot de aubergine bijna gaar is.
  3. Maak intussen de bechamelsaus. Smelt de boter en voeg dan de bloem toe. Roer glad. Giet een derde van de melk erbij en roer glad. Herhaal tot alle melk is opgenomen in de saus. Breng op smaak met nootmuskaat en kook circa 2 minuten op middelhoge stand. Neem de pan van de warmtebron en roer beetje bij beetje de helft van de Parmezaanse kaas erdoor. Roer glad en houd apart. Verwarm de oven voor op 220ºC.
  4. Voeg de knoflook toe aan de tomatensaus en schep een kleine laag van de groentesaus in een ovenschaal. Leg een laag lasagnebladen erop. Herhaal dit tot alle saus op is en eindig met een dunne laag saus.
  5. Leg de mozzarella erop en giet de bechamelsaus erover. Bak circa 20 minuten in de oven. Bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas en bak in circa 5 minuten goudbruin.
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Frederique 01-06-2022
Wat een verrukkelijk recept voor een vegetarische lasagne. We maken hem vaak, ook voor gasten, en iedereen is enthousiast!
Frederique
01-06-2022
Wat een verrukkelijk recept voor een vegetarische lasagne. We maken hem vaak, ook voor gasten, en iedereen is enthousiast!
Lees meer