
Comfort food lasagne
Op zoek naar een recept voor vegetarische lasagne? In dit gerecht maak je lasagne zonder vlees, met lekker veel groenten: wortel, bleekselderij, champignons en aubergine. Mozzarella kan natuurlijk niet ontbreken.
Waardering:
Waardeer:
Comfort food lasagne
Op zoek naar een recept voor vegetarische lasagne? In dit gerecht maak je lasagne zonder vlees, met lekker veel groenten: wortel, bleekselderij, champignons en aubergine. Mozzarella kan natuurlijk niet ontbreken.
- 6 eetlepels olijfolie
- 3 uien (gesnipperd)
- 2 grote wortels (geraspt)
- 4 stengels bleekselderij (in boogjes)
- 250 gram champignons (in plakjes, schoongeveegd)
- 140 gram tomatenpuree (blik)
- 500 milliliter groentebouillon
- 1 aubergine (in blokjes)
- 25 gram boter
- 25 gram bloem
- 250 milliliter melk
- nootmuskaat
- 50 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
- 3 teentjes knoflook (geperst)
- 8 lasagnebladen
- 1 bol mozzarella (in plakken)
Benodigdheden
- staafmixer
Overige tijden
- 25 minuten oventijd
Heb jij dit recept gemaakt?
We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Variëren met pasta
Meer pasta's
Van macaroni tot spaghetti
Bereiden
- Verhit de helft van de olie en roerbak de ui, wortel, bleekselderij en paddenstoelen circa 15 minuten. Roer regelmatig zodat het vocht sneller verdampt. Voeg halverwege de baktijd de rest van de olie toe.
- Voeg de tomatenpuree toe en roerbak 3 minuten. Giet de bouillon erbij en meng goed. Pureer de saus grof en voeg vervolgens de aubergine toe. Kook afgedekt circa 5 minuten, tot de aubergine bijna gaar is.
- Maak intussen de bechamelsaus. Smelt de boter en voeg dan de bloem toe. Roer glad. Giet een derde van de melk erbij en roer glad. Herhaal tot alle melk is opgenomen in de saus. Breng op smaak met nootmuskaat en kook circa 2 minuten op middelhoge stand. Neem de pan van de warmtebron en roer beetje bij beetje de helft van de Parmezaanse kaas erdoor. Roer glad en houd apart. Verwarm de oven voor op 220ºC.
- Voeg de knoflook toe aan de tomatensaus en schep een kleine laag van de groentesaus in een ovenschaal. Leg een laag lasagnebladen erop. Herhaal dit tot alle saus op is en eindig met een dunne laag saus.
- Leg de mozzarella erop en giet de bechamelsaus erover. Bak circa 20 minuten in de oven. Bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas en bak in circa 5 minuten goudbruin.
Bereidingstip
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 620 kcal |
Koolhydraten | 53 g |
Eiwit | 25 g |
Vet Waarvan verzadigd |
33 g 13 g |
Vezels | 9 g |
Zout | 2 g |
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 3 van 2022
Reviews
Frederique
01-06-2022
Wat een verrukkelijk recept voor een vegetarische lasagne. We maken hem vaak, ook voor gasten, en iedereen is enthousiast!
Frederique
01-06-2022
Wat een verrukkelijk recept voor een vegetarische lasagne. We maken hem vaak, ook voor gasten, en iedereen is enthousiast!
Lees meer
Soortgelijke recepten

Variëren met pasta
Meer pasta's
Van macaroni tot spaghetti
- 6 eetlepels olijfolie
- 3 uien (gesnipperd)
- 2 grote wortels (geraspt)
- 4 stengels bleekselderij (in boogjes)
- 250 gram champignons (in plakjes, schoongeveegd)
- 140 gram tomatenpuree (blik)
- 500 milliliter groentebouillon
- 1 aubergine (in blokjes)
- 25 gram boter
- 25 gram bloem
- 250 milliliter melk
- nootmuskaat
- 50 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
- 3 teentjes knoflook (geperst)
- 8 lasagnebladen
- 1 bol mozzarella (in plakken)
Benodigdheden
- staafmixer
Overige tijden
- 25 minuten oventijd
Bereiden
- Verhit de helft van de olie en roerbak de ui, wortel, bleekselderij en paddenstoelen circa 15 minuten. Roer regelmatig zodat het vocht sneller verdampt. Voeg halverwege de baktijd de rest van de olie toe.
- Voeg de tomatenpuree toe en roerbak 3 minuten. Giet de bouillon erbij en meng goed. Pureer de saus grof en voeg vervolgens de aubergine toe. Kook afgedekt circa 5 minuten, tot de aubergine bijna gaar is.
- Maak intussen de bechamelsaus. Smelt de boter en voeg dan de bloem toe. Roer glad. Giet een derde van de melk erbij en roer glad. Herhaal tot alle melk is opgenomen in de saus. Breng op smaak met nootmuskaat en kook circa 2 minuten op middelhoge stand. Neem de pan van de warmtebron en roer beetje bij beetje de helft van de Parmezaanse kaas erdoor. Roer glad en houd apart. Verwarm de oven voor op 220ºC.
- Voeg de knoflook toe aan de tomatensaus en schep een kleine laag van de groentesaus in een ovenschaal. Leg een laag lasagnebladen erop. Herhaal dit tot alle saus op is en eindig met een dunne laag saus.
- Leg de mozzarella erop en giet de bechamelsaus erover. Bak circa 20 minuten in de oven. Bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas en bak in circa 5 minuten goudbruin.
Bereidingstip
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
Reviews
Frederique
01-06-2022
Wat een verrukkelijk recept voor een vegetarische lasagne. We maken hem vaak, ook voor gasten, en iedereen is enthousiast!
Frederique
01-06-2022
Wat een verrukkelijk recept voor een vegetarische lasagne. We maken hem vaak, ook voor gasten, en iedereen is enthousiast!
Lees meer
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 620 kcal |
Koolhydraten | 53 g |
Eiwit | 25 g |
Vet Waarvan verzadigd |
33 g 13 g |
Vezels | 9 g |
Zout | 2 g |
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 3 van 2022