Overige video's

Cocktail di pesce - Viscocktail

Op zoek naar een lekker tussengerecht voor tijdens een Italiaans diner? Ga dan voor deze viscocktail, een heerlijke zalmcocktail met garnalen en kappertjes. Serveer in een feestelijk glas, eet smakelijk!
Voedingswaarde p.p.
Energie 630 kcal
Koolhydraten 5 g
Eiwit 17 g
Vet
Waarvan verzadigd
60 g
9 g
Vezels 1 g
Zout 0,8 g
Print

Voorbereiden

Snijd de zalm in dunne reepjes en meng met het citroensap en de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper en schep goed om. Laat afgedekt in de koelkast minimaal 1 uur marineren. Klop intussen voor de mayonaise het eiwit stijf. Klop in een andere kom de eidooier met de mosterd, citroenrasp en -sap met een garde tot een lichte crème. Giet beide oliën er al kloppend in een dun straaltje bij tot de mayonaise een lichte en stevige structuur heeft. Breng op smaak met zout en peper. Spatel het eiwitschuim door de mayonaise en zet in de koelkast.

Bereiden

  1. Snijd rondom de schil van de sinaasappels totdat het vruchtvlees zichtbaar is en snijd dan de partjes tussen de vliesjes uit. Meng samen met de garnalen door de zalm.
  2. Verdeel deze viscocktail over de glazen en schep wat van de luchtige citroenmayonaise erop. Bestrooi met wat kappertjes.

Wijnadvies

Bij gerechten met vis is verdicchio altijd een goede keuze. In dit recept gebruik je ook nog eens citrusvruchten, dat maakt de wijn-spijscombinatie alleen maar lekkerder.

Voedingswaarde p.p.
Energie 630 kcal
Koolhydraten 5 g
Eiwit 17 g
Vet
Waarvan verzadigd
60 g
9 g
Vezels 1 g
Zout 0,8 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Marion Herlaar 18-07-2020
Erg lekker, 1 grapefruit is overigens voldoende naar mijn idee. Daarnaast heb ik verse garnalen gebakken, erg lekker erbij!