
Club focaccia met uien-omelet
Club focaccia met uien-omelet
- 500 gram bloem
- 1 zakje gist
- olijfolie extra vergine
- 1 theelepel grof zeezout
- 2 takjes rozemarijn (gerist)
- 2 grote rode uien (in dunne ringen)
- 4 eieren (losgeklopt)
- 50 gram Parmezaanse kaas (grof geraspt) of
- 50 gram pecorinokaas (grof geraspt)
- 4 eetlepels mayonaise
- 1 snufje chilipepervlokken
- 1 theelepel citroenrasp
- 1 scheutje citroensap
- 1 handje rucola
- 1 bakje cherry-/kerstomaatjes (gehalveerd)
Benodigdheden
- vershoudfolie
- ovenschaal (ingevet) of
- bakplaat (ingevet)
Tijden
- Bereidingstijd 30 minuten
- 25 minuten oventijd
- 480 minuten rijstijd
Heb jij dit recept gemaakt?
We zijn benieuwd wat je ervan vindt!
Voorbereiden
Begin een dag van tevoren met het maken van het deeg. Roer in een kom de bloem en gist door elkaar. Los 10 gram zout op in 400 ml lauwwarm water en roer dit met een vork door de bloem. Spatel kort door elkaar tot een plakkerig deeg en giet 1 eetlepel olijfolie over. Dek goed af met folie, zodat er geen lucht bij het deeg kan komen. Zet tot de volgende dag in de koelkast. Sla het deeg terug en leg het in de ovenschaal. Laat losjes afgedekt nog minimaal 2 uur rijzen op kamertemperatuur.
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 220ºC. Giet 1-2 eetlepels olijfolie over het deeg en bestrooi met wat zeezout en de rozemarijn. Druk met de toppen van de vingers veel diepe kuiltjes in het deeg en bak de focaccia in het midden van de oven in circa 25 minuten goudbruin.
- Verhit intussen een paar eetlepels olijfolie en bak hierin de uienringen op een lage stand in minimaal 10 minuten zacht en kleverig. Maal wat zout en peper over en giet de eieren erop. Schud een beetje met de pan. Bestrooi met de kaas en laat de omelet afgedekt circa 5 minuten garen op een lage stand. Snijd de omelet in 4 gelijke stukken.
- Neem het brood uit de schaal en laat op een rooster afkoelen tot lauwwarm. Meng intussen de mayonaise met de chilipeper, citroenrasp en -sap.
- Snijd de focaccia in 4 gelijke stukken en snijd deze horizontaal door. Bestrijk alle 8 delen met de mayonaise en beleg 4 delen met een pluk rucola. Verdeel hierop een stuk omelet en een paar tomaatjes. Dek af met de andere delen focaccia. Steek eventueel een prikker erdoor en serveer direct. Lekker met een groene salade.
Bereidingstip
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 715 kcal |
Koolhydraten | 53 g |
Eiwit | 34 g |
Vet Waarvan verzadigd |
39 g 8 g |
Vezels | 9 g |
Zout | 2,9 g |
- 500 gram bloem
- 1 zakje gist
- olijfolie extra vergine
- 1 theelepel grof zeezout
- 2 takjes rozemarijn (gerist)
- 2 grote rode uien (in dunne ringen)
- 4 eieren (losgeklopt)
- 50 gram Parmezaanse kaas (grof geraspt) of
- 50 gram pecorinokaas (grof geraspt)
- 4 eetlepels mayonaise
- 1 snufje chilipepervlokken
- 1 theelepel citroenrasp
- 1 scheutje citroensap
- 1 handje rucola
- 1 bakje cherry-/kerstomaatjes (gehalveerd)
Benodigdheden
- vershoudfolie
- ovenschaal (ingevet) of
- bakplaat (ingevet)
Tijden
- Bereidingstijd 30 minuten
- 25 minuten oventijd
- 480 minuten rijstijd
Voorbereiden
Begin een dag van tevoren met het maken van het deeg. Roer in een kom de bloem en gist door elkaar. Los 10 gram zout op in 400 ml lauwwarm water en roer dit met een vork door de bloem. Spatel kort door elkaar tot een plakkerig deeg en giet 1 eetlepel olijfolie over. Dek goed af met folie, zodat er geen lucht bij het deeg kan komen. Zet tot de volgende dag in de koelkast. Sla het deeg terug en leg het in de ovenschaal. Laat losjes afgedekt nog minimaal 2 uur rijzen op kamertemperatuur.
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 220ºC. Giet 1-2 eetlepels olijfolie over het deeg en bestrooi met wat zeezout en de rozemarijn. Druk met de toppen van de vingers veel diepe kuiltjes in het deeg en bak de focaccia in het midden van de oven in circa 25 minuten goudbruin.
- Verhit intussen een paar eetlepels olijfolie en bak hierin de uienringen op een lage stand in minimaal 10 minuten zacht en kleverig. Maal wat zout en peper over en giet de eieren erop. Schud een beetje met de pan. Bestrooi met de kaas en laat de omelet afgedekt circa 5 minuten garen op een lage stand. Snijd de omelet in 4 gelijke stukken.
- Neem het brood uit de schaal en laat op een rooster afkoelen tot lauwwarm. Meng intussen de mayonaise met de chilipeper, citroenrasp en -sap.
- Snijd de focaccia in 4 gelijke stukken en snijd deze horizontaal door. Bestrijk alle 8 delen met de mayonaise en beleg 4 delen met een pluk rucola. Verdeel hierop een stuk omelet en een paar tomaatjes. Dek af met de andere delen focaccia. Steek eventueel een prikker erdoor en serveer direct. Lekker met een groene salade.
Bereidingstip
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 715 kcal |
Koolhydraten | 53 g |
Eiwit | 34 g |
Vet Waarvan verzadigd |
39 g 8 g |
Vezels | 9 g |
Zout | 2,9 g |