Overige video's

Classic mac & cheese

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 905 kcal
Koolhydraten 77 g
Eiwit 44 g
Vet
Waarvan verzadigd
45 g
28 g
Vezels 3 g
Zout 3,6 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar haal 2 minuten van de kooktijd af zodat de pasta nog net niet gaar is.
  2. Verhit de boter in een (steel)pan en voeg de bloem toe. Blijf roeren tot er een roux ontstaat. Voeg vervolgens langzaam de melk toe en roer met een garde tot een romige saus.
  3. Voeg 100 gram oude en 100 gram jonge kaas toe en roer door totdat deze gesmolten is. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  4. Meng de kaassaus en hamblokjes door de macaroni en schep in de ovenschaal. Bestrooi met het broodkruim en de rest van de kaas. Bak in de oven in circa 20 minuten goudbruin.

Bereidingstip

Wil je graag aan dit recept wat groenten toevoegen? Meng dan 450 gram ontdooide bladspinazie door de macaroni

Wijnadvies

Serveer bij dit recept een witte wijn met een lekker frisse afdronk, zoals Mastio del Loggia Soave.

Voedingswaarde p.p.
Energie 905 kcal
Koolhydraten 77 g
Eiwit 44 g
Vet
Waarvan verzadigd
45 g
28 g
Vezels 3 g
Zout 3,6 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.