Overige video's

Classic burger

Soms heb je er gewoon zin in: een heerlijke, klassieke hamburger! Hier vind je het recept voor een classic burger zoals je ‘m gewend bent. Perfect comfort food van de grill voor het weekend!
Print

Bereiden

  1. Steek de barbecue aan.
  2. Kneed het gehakt met de worcestersaus, de helft van de knoflook en peper. Vorm er 2 hamburgers van. Zet afgedekt in de koelkast.
  3. Zet een wok met een scheutje olie aan de zijkant van de barbecue. Fruit hierin de uienringen en de rest van de knoflook. Voeg een scheutje water en de suiker toe en gaar de uien.
  4. Bestrooi de hamburgers met een beetje zout en leg ze op het barbecuerooster. Keer ze om als ze loskomen van het rooster. Keer regelmatig en rooster 3-4 minuten per kant.
  5. Leg de kaas erop. Bestrijk de snijkanten van de broodjes met olie en rooster op de barbecue zodat er grillstrepen ontstaan.
  6. Meng de honing met de mosterd en mayonaise. Beleg de onderste helft van de broodjes met ijsbergsla.
  7. Leg de burger, tomaat en uien erop en besprenkel met de honing-mosterdsaus. Zet de broodkapjes erop.

Bereidingstip

Zo bak je de perfecte burger: vorm ronde burgers van gelijke grootte en circa 2 cm dik. Rooster de burgers op een barbecue zonder deksel. Keer de burgers pas als ze loslaten van het rooster of de bakplaat. Druk het vlees niet plat, dan wordt de burger droog. Laat de burgers voor het eten heel even rusten.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Annienas 04-06-2020
Tja altijd goed, zeker als er kids in huis zijn! Frieten erbij en het maakt het geheel af.