Overige video's

Clafoutis met blauwe bessen

8 gemiddeld desserts, gebak
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 255 kcal
Koolhydraten 28 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
5 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Verwarm de melk in een pannetje, schraap het merg uit het vanillestokje en voeg dit merg toe aan de melk.
  3. Voeg de boter toe en verwarm 2 minuten op een lage stand zonder te laten koken. Laat even afkoelen.
  4. Klop de eieren met 60 gram suiker en een snuf zout schuimig. Voeg vervolgens de bloem en de helft van het amandelschaafsel toe en meng goed. Giet langzaam de melk erbij roer tot een glad beslag.
  5. Bestrooi de bodem van de ovenschaal met de blauwe bessen en giet het beslag erover.
  6. Meng in een schaaltje het overige amandelschaafsel met 20 gram suiker. Zet de schaal circa 45 minuten in de oven en bestrooi de laatste 10 minuten van de oventijd met het amandelmengsel.
  7. Laat de clafoutis afkoelen en zet daarna 2 uur in de koelkast. Snijd voor het serveren in punten.

Bereidingstip

Het eierbeslag voor een clafoutis heeft wat weg van pannenkoekenbeslag. Gebruik daarom voor het bakken geen springvorm, daar lekt het dunne beslag uit.

Probeer dit recept ook eens met ander fruit zoals perzik, banaan, druiven of frambozen en bestuif met poedersuiker.

Voedingswaarde p.p.
Energie 255 kcal
Koolhydraten 28 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.