Overige video's

Citrusmousse

Print

Bereiden

  1. Week de blaadjes gelatine in ruim koud water. Zeef de geperste sappen en meet de hoeveelheid. Het moet totaal 200 milliliter zijn, voeg zo nodig nog extra limoensap toe.
  2. Klop de eidooiers met een eetlepel van de suiker au bain-marie tot een dikke crème. Blijf roeren tot de crème gebonden is.
  3. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en roer ze door de crème tot ze zijn opgelost.
  4. Voeg het sap toe en roer alles heel goed door. Laat onder af en toe roeren afkoelen in een bak met koud water.
  5. Klop ondertussen de eiwitten met de rest van de suiker stijf. Schep de crème er voorzichtig door. Schep in vier schaaltjes en laat circa 2 uur opstijven in de koelkast.

Bereidingstip

Lekker met partjes sinaasappel of grapefruit.

Wijnadvies

Heerlijk met zo'n licht schuimende, licht alcoholische Moscato d'Asti.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.