Overige video's

Citruscarpaccio met basilicumijs

Voedingswaarde p.p.
Energie 260 kcal
Koolhydraten 36 g
Eiwit 4 g
Vet
Waarvan verzadigd
9 g
6 g
Print

Bereiden

  1. Laat het ijs iets zachter worden.
  2. Houd enkele basilicumblaadjes apart voor de garnering.
  3. Scheur de helft van de overige basilicum iets kleiner en verwarm in 100 ml water.
  4. Zeef het vocht en laat afkoelen tot lauwwarm.
  5. Hak de rest van de basilicum fijn.
  6. Schep het basilicumvocht en de gehakte basilicum door het ijs en zet terug in de diepvries.
  7. Schil al het fruit dik en snijd in zeer dunne plakken.
  8. Leg de plakjes fruit afwisselend dakpansgewijs in een cirkel op borden.
  9. Meng de honing met de balsamico en witte wijn.
  10. Besprenkel het fruit ermee.
  11. Schep een grote bol ijs in het midden en garneer met basilicumblaadjes.

Bereidingstip

Combineer het citrusfruit met dunne plakken ananas.

Voedingswaarde p.p.
Energie 260 kcal
Koolhydraten 36 g
Eiwit 4 g
Vet
Waarvan verzadigd
9 g
6 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.