Overige video's

Citroenzabaglione met cantuccini
Citroenzabaglione met cantuccini
(0)

Citroenzabaglione met cantuccini

Denk je aan Italië, dan denk je aan citroenen. Het Italiaanse klimaat is perfect voor de citroen! Met deze dolce lijkt het net alsof je op een zwoele zomeravond in een Italiaans stadje bent beland.
Categorie nagerecht
Personen 4 personen
Chef uitdagend
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 345 kcal
Koolhydraten 43 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
6 g
Vezels 1 g
Zout 0,3 g

Bereiden

  1. Breng een pan met een laagje water aan de kook. Neem een glazen of metalen kom die goed op de pan past en klop hierin de eidooiers, het ei en de poedersuiker met een garde tot een lichtgele crème.
  2. Zet deze kom op de pan en zet de warmtebron direct laag. Het water mag de kom niet raken. Klop 5-8 minuten tot de eiercrème dikker wordt. Voeg citroenrasp en -sap toe en klop nog enkele minuten door. De zabaglione is klaar wanneer je een streep kunt trekken door de crème over de bolle kant van een lepel.
  3. Verkruimel de koekjes grof, verdeel over glaasjes en schep de warme zabaglione erop. Spuit een toef slagroom erop.

Bereidingstip

Serveer de koekjes apart bij deze citroen zabaglione en laat de slagroom weg.

Heb jij dit recept gemaakt?

We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Voedingswaarde p.p.
Energie 345 kcal
Koolhydraten 43 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
6 g
Vezels 1 g
Zout 0,3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.