Overige video's

Citroentartelette met meringue
Citroentartelette met meringue
(2)

Citroentartelette met meringue

Categorie desserts
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de ingevette taartvormpjes met bladerdeeg. Prik de deegbodems hier en daar in met een vork. Leg er een stukje bakpapier op en verdeel daarover de steunvulling.
  2. Bak de deegbodems 15 minuten in het midden van de oven.
  3. Splits 4 eieren en zet de eiwitten apart. Breng de boter met het citroensap en 150 gram basterdsuiker aan de kook.
  4. Klop het mengsel goed door en voeg van de warmtebron af al roerend 2 hele eieren en 4 eidooiers toe. Zet het mengsel tijdens goed kloppen nog 2 minuten op een lage stand zodat het bindt. Laat het daarna afkoelen. Roer af en toe.
  5. Klop de eiwitten met de rest van de suiker stijf in een vetvrije kom.
  6. Haal de deegbodems uit de oven. Zet de oven op 150°C. Verwijder de steunvulling en het bakpapier.
  7. Verdeel de citroenvulling over de deegbodems en schep daarop het eiwitschuim. Zet de taartjes nog circa 5 minuten in de oven tot het schuim lichtbruin is.

Bereidingstip

Blind bakken van taartbodems doe je met een steunvulling. Bij kookwinkels zijn speciale bakparels of -knikkers te koop. Je kunt ook gedroogde bonen als steunvulling gebruiken. Deze kun je dan niet meer voor consumptie gebruiken maar afgekoeld bewaard in een goed afsluitbare huishouddoos zijn ze telkens weer te gebruiken als steunvulling.

Variatie

Vervang bladerdeeg door zandtaartdeeg en kneed hiervoor een deeg van 200 gram bloem, 50 gram suiker, 100 gram boter, 1 eidooier. Neem in plaats van eiwitschuim poedersuiker. Strooi deze over de citroenvulling en laat deze even onder een hete ovengrill goudbruin kleuren.

Wijnadvies

Niet te zwaar eindigen met Yellow Tail Moscato of Neirano Asti Spumante.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.